2011. október 31., hétfő

Szélesi Sándor - A láthatatlan város - Jelenlegi ára: 900 Ft

A kötet 14 misztikus történetének helyszíne Budapest (Veresegyháza és a pilisi rengeteg), helyszínei beazonosíthatók (Trombitás söröző, Bécsi út, Mátyás-templom, a Gödör), de amint letérünk a megszokott ösvényeinkről, mágikus szertartásba botlunk, a málló vakolatok mögött, a baljós pincék és barlangok mélyén előbukkannak történelmünk nagyjai, az aluljáróban megjelenik a varázsló, a pusztuló gyártelepen gyermektesteket aranytermelésre használnak az alkimisták, féltékenységből egymást gyilkoló őrangyalokkal találkozunk, a metróra felszáll a Halál, de még az ártatlannak tűnő cipőboltban is hétmérföldes csizmákat árulnak, a terhesség megelőzéséhez csak időgép kell, a történelem megidézéséhez pedig elég lerántani a tükröt takaró vásznat.
A történetek egy sikeres író naplójaként is olvashatók, aki divatos helyekre jár, albérleteket keres, rendőr és nemrendőr barátaival, a Tűzvonalban című sorozat stábjával, lányokkal találkozik, pénzt akar keresni írásaival, ezért talál mindig valami misztériumot, mely az unalmas hétköznapjaiba csempészhető.
Szélesi Sándor író, szerkesztő, forgatókönyvíró eddig háromszor kapta meg a legjobb magyar SF-m? ért járó Zsoldos Péter-díjat, idén pedig Koppenhágában az Európai Science Fiction Társaság Európa legjobb SF írójának választotta. Művei jelentős részét Anthony Sheenard néven publikálta.


Jelenlegi ára: 900 Ft

Az aukció vége: 2011-11-17 09:41
. Szélesi Sándor - A láthatatlan város - Jelenlegi ára: 900 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése